19/10/12

RA - Byzantium Waves (2012)



Συνεχίζοντας τις ακουστικές μας περιπέτειες στον κόσμο των πιο underground εκπροσώπων της νέας γενιάς της electronica, παρουσιάζουμε το EP Byzantium Waves του καλλιτέχνη Raphael Ascanio από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο οποίος προτιμά τα λιτά αρχικά του ονοματεπωνύμου του: RA.

To EP Byzantium Waves εμπεριέχει τρία κομμάτια συν ένα remix και ίσα που ξεπερνά τα δεκατέσσερα λεπτά. Κι όμως, έχουμε να κάνουμε με όμορφη μουσική, που κυριαρχείται από μια βαθιά, νοσταλγική αίσθηση καλοκαιριού. Φανταστείτε ήχους που θα συνόδευαν υποδειγματικά τις πιο δυνατές σκηνές του Απέραντου Γαλάζιου του Luc Besson. Και βέβαια ο RA μοιάζει να έχει επηρεαστεί από το soundtrack του Eric Serra, προσφέροντας συνθέσεις στις οποίες το ambient συναντά χορευτικά αλλά χαλαρά beats: synthpop, deep house κι ακόμα περισσότερο το πολύ φρέσκο στιλ που προωθούν ονόματα όπως ο Washed Out, o Chad Valley και οι δικοί μας Keep Shelly In Athens, το chillwave.


Στην πρώτη του δουλειά ο RA συνεργάζεται με ακόμα δύο νέους καλλιτέχνες: η Raquel Olmendo συμμετέχει στο ομώνυμο κομμάτι, ενώ ο RoBB!E αναλαμβάνει το remix του ίδιου κομματιού. Προφανώς ο καθένας από αυτούς στην ουσία σηματοδοτεί έναρξη ενός νέου ψαξίματος. Το ίδιο ισχύει και για τα άλλα δύο projects του Raphael Ascanio, το πρώτο αφιερωμένο στα remixes (Raremix), ενώ το δεύτερο στο instrumental hip hop (r4ph431).


Έτσι λοιπόν στο Byzantium Waves έχει μαζευτεί μια παρέα δημιουργικών ανθρώπων που προτείνει τις δικές της μουσικές, κατάλληλες για χαλάρωση και νοερά ταξίδια̇ ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα φθινόπωρο που έχει εξελιχτεί απρόσμενα ζεστό.  Βέβαια, κι η θερμοκρασία να πέσει, μπορείτε άνετα να ρεμβάσετε στη συναισθηματική ζεστασιά που κρύβεται σ’ αυτό EP


Τώρα για την περίεργη ελληνική, κατά κάποιο τρόπο, αναφορά στον τίτλο του, δεν μπόρεσα να βρω κάποια εξήγηση. Εννοείται πως κάθε ιδέα είναι δεκτή…

  
Εδώ κάνετε το, φυσικά δωρεάν, download του Byzantium Waves.


Και η πηγή της εικόνας, στην οποία ο φωτογράφος κάνει ένα tribute στο Απέραντο Γαλάζιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου